Hei Rinkiläiset.

Huomasin täällä heränneen keskustelua mm. siitä, pitääkö paketin sisältö ilmoittaa.

Minulla asiaan on ollut se linja, että ei ole pakko ilmoittaa. Tietenkin se on fiksua esim. katoamistapausten varalta, jolloin on jonkinlainen tieto siitä, mitä korvaavassa paketissa pitäisi olla. Mutta jos tuolla ei ole niin väliä, niin ei ole pakko ilmoittaa.

Tuosta päästäänkin sitten Emon korvauspolitiikkaan. Yhdeltäkään emolta en ole vaatinut, että paketteja pitäisi ruveta korvaamaan. En Isaltakaan, joten puhun nyt vain omasta puolestani. Minä menen tilanteen mukaan.

Tilanne 1: Posti on hukannut paketin -tämä on loppujen lopuksi niin harvinaista, että tässä tapauksessa korvaan paketin, aika harvoin sattuu edes yhtä tapausta ringin sisään, saati sitten kahta. Jos paketti olisi postikuluiltaan kovinkin kallis, saattaisin postilta vaatia postikulujen korvausta, kun lähetän korvaavaa pakettia.

Tilanne 2: SLY jättää leikin kesken, mutta ilmoittaa siitä: Fiksaan mahdollisimman pian tilanteen niin, että muistettava saa uuden sly:n, silloinhan rinkiin jää aukko, joka on helppo korjata, mutta tietenkin tämä edellyttää, että tieto leikin loppumisesta on tullut hyvissä ajoin, jolloin leikin kesken jättäneen sly ei ole vielä lähettänyt pakettia.

Tilanne 3: SLY jättää leikin kesken, eikä ilmoita siitä: Tässä tapauksessa osallistuja, joka näin räikeästi rikkoo sääntöjä, joutuu mustalle listalle. Näissä tapauksissa korvaan yleensä paketin, mutta olen tottakai miettinyt, että mitäpä jos leikin kesken jättäneitä on yhden sijaan vaikkapa viisi. Silloin en paketteja tietenkään pysty täysimääräisenä korvaamaan, vaan joudun todennäköisesti tyytymään siihen että lähetän jotain pientä piristykseksi ilman pakettia jäänelle muistettavalle. Mutta toistaiseksi olen pystynyt paketit korvaamaan, toivotaan tietenkin että niitä ei koskaan tarvitsisi korvata, ja eletään sääntöjen mukaan. Olen tainnut joutua kaksi pakettia korvaamaan tähän mennessä, joten toivottavasti homma ei muutu kuin parempaan suuntaan =)

Mitä tuohon postiin tulee, minä suosittelen aina käyttämään pakettia. En voi sitä vaatia, koska joskus hintaeroissa paketin ja maxikirjeen välillä on suuri ero. Mutta pakettina postitus ja lähetyskoodin talteenotto on varmin keino saada paketti perille, ja se yleensä löydetäänkin helpommin postissa, jos sattuu katoamaan. Mutta kuten sanottu, tämä on jokaisen henkilökohtainen valinta.

Toivottavasti tuli jonkilainen selkeys tähän hommaan :) Ja puhun nimenomaan omasta puolestani, jokaisella emolla on oma toimintamallinsa, ja minä en siihen mene puuttumaan. Olen mm. katria neuvonut jos hän on kysynyt, mutta valinta on jokaisen emon oma.

 -Pinkkis-