Salainen LeivontaYstävä Ohjeet:

1. SLY 10 alkaa 1.2.2010, ja kestää aina 30.4.2010 asti, eli kolme kalenterikuukautta.

2. Jokaisena kuukautena muistetaan ystävää 8€:n arvosta. Tämän summan voi joko käyttää yhteen lähetykseen, tai lähettää kuukauden aikana useamman muistamisen. Jos joku panostaa leikkiin enemmän rahaa, on se hänen oma päätöksensä. Ohjesumma on siksi, että kukaan ei tuntisi leikin olevan "epäreilua". Jos ylität tuon ohjesumman, älä odota, että oma SLY:si lähettää sinulle ekstraa. HUOM! Postikulut tulevat tuon 8 euron päälle! Nykyään sly:ssä noudatetaan teemoja, ja pakettien toivotaan noudatrtavan kulloisellekkin kuukaudelle annettua teemaa. Muutenkin on hyvä muistaa pakettia kasatessa, ettei lähetä sellaista, mitä ei olisi itselläkään kiva saada. Tietenkään esim. vanhentuneita/rikkinäisiä tuotteita ei lähetetä, katson sen sääntörikkomukseksi.

3. Jokainen lähetys raportoidaan emolle sähköpostiosoitteeseen salainenly10@gmail.com . Laita raporttiin maininta siitä, onko kyseessä kirjelähetys vai paketti. Paketista pyydän ilmoittamaan paketin tunnuksen (se pitkä JJFI -alkuinen kirjain-numeroyhdistelmä lähettäjälle jäävästä pakettikortista). Älä kierrätä postimerkkejä! Lähettäessäsi emolle sähköpostia, muista mainita viestin otsikossa henkilökohtainen järjestysnumerosi

4. Jokainen vastaanotettu lähetys raportoidaan sähköpostilla salainenly10@gmail.com. Muista mainita viestin otsikossa henkilökohtainen järjestysnumerosi. (Saat sen emolta ilmoittautumisen jälkeen) Mikäli sinulla on blogi ja julkaiset saapuneen paketin blogissa, laita emolle julkaisusta linkki. Kuitenkin tärkeintä on raportoida sekä lähetetyt että saapuneet paketit mahdollisimman nopeasti emolle!

5. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla omaa blogia voidaksesi osallistua rinkiin, voit myös lähettää kuvan paketista Emon sähköpostiin, jotta se voidaan julkaista oman kommenttisi kera Sly-blogissa.  Kamerapakkoa ei ole. Mikäli jollain osallistujalla EI ole mahdollisuutta kuvata lähetyksiään, ilmoita tästä HETI ilmoittautumishetkellä Emolle –Niin osaan järjestää sinulle sellaisen parin, joka voi kuvata sinulle lähtevän paketin. Kun kuvaat paketin, tarkista että kuvan koko on kohtuullinen, en vastaa siitä jos en saa liian isoa kuvaa siirrettyä blogiin.

6. Vain saadut lähetykset saa julkaista omassa blogissa, ÄLÄ SIIS KUVAA LÄHETYSTÄ, JONKA ITSE POSTITAT, ETTET PALJASTU!

7. Lähetykseen laitetaan aina lähettäjän kohdalle minun nimeni ja osoitteeni, jotka saat ilmoittautumislomakkeen mukana. Sääntö edit. 20.2.2010: Emon tietojen kirjaaminen on sattuneiden väärinkäsitysten jälkeen pakolliset lähettäjän paikalla! Ilmoittautumiset aina sähköpostiini, koska et voi paljastaa yhteystietojasi tässä blogissa.

8. Mikäli lähetät omalle parillesi sähköpostia, luo salainen sähköposti, johon rekisteröityessäsi laitat nimen kohdalle esim. SLY, jottei oikea nimesi paljastuisi. Sinun pitää aina muistaa olla laittamatta omaa nimeäsi tai blogiosoitettasi mihinkään, jottet paljastuisi ystävällesi. Mikäli lähetät ystävällesi e-kortin, laita lähettäjän sähköpostin kohdalle osoitteeksi salainenly10@gmail.com .


9. Kun olet saanut oman muistettavasi yhteystiedot, ilmoita hänelle esim. blogikommentilla, sähköpostilla tai e-kortilla, yms, että olet vastaanottanut tiedot. Tämä on ehdottoman tärkeää! Näin ystäväsi tietää ettei ole jäänyt "ulos ringistä". (Huomioi kohta 7.) Jos et saa ystävältäsi mitään kommenttia pari päivää ennen ringin alkua mennessä, ilmoita siitä emolle! Emo patistelee tämmöistä ystävää, ja tarvittaessa ottaa kovat otteet käyttöön ja sulkee tällaisen ystävän pois ringistä ennen kuin rinki edes alkaa!

10. Paketit lähetetään viimeistään joka kuukauden 21.päivä. Pakettien lähetysraportit pitävät olla Emolla viimeistään jokaisen kuukauden 24.päivä!! Jotta katoamistapauksissa pystyn ottamaan postiin yhteyttä ajoissa, siksi lähettäjän tiedoissa on minun nimeni. Muistuttelen kyllä ajoissa, viimeisen postituspäivän lähestymisestä! Myös pakettien vastaanottoraportoinnit hoidetaan hyvissä ajoin, jotta päästäisiin aloittamaan aina uusi kuukausi ns. puhtaalta pöydältä.

11. Viimeisen kuukauden aikana muistettavalle paljastetaan, kuka on ollut Sly:nä. Paljastuksen voi tehdä vaikkapa pakettiin sujautetulla postikortilla tai muulla mukavalla tavalla.

12. Kun Emo lähettää sähköpostia, reagoi siihen nopeasti! Vastaa esitettyihin kysymyksiin tai lähetä ainakin kuittaus, että viesti on tullut perille ja sen sisältö on luettu ja ymmärretty. Näin vältät mahdolliset ongelmatilanteet. Myös jos elämässäsi tulee yllättäviä käänteitä, ilmoita niistä emolle oma-aloitteisesti, mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman rehellisesti. Näin emo pystyy suhteuttamaan viivästykset laajempaan perspektiiviin.

13. Tämä kuulostaa tosi hassulta, mutta sanotaan sekin nyt ääneen: Mietithän tarkkaan, haluatko todellakin olla tässä mukana. Ilmoittautuessasi sitoudut rinkiin ja ringin sääntöihin kolmeksi kuukaudeksi (helmikuun alku - huhtikuun loppu) sekä hankkimaan muistettavallesi kolme vähintään 8 euron arvoista lahjaa sekä kustantamaan postikulut.

14. Olemme luoneet muiden Emojen kanssa mustan listan. Tälle listalle joutuvat ne henkilöt, jotka ovat poistettu ringistä kesken leikin, tai eivät muuten ole hoitaneet osuuttaan ringissä sääntöjen vaatimalla tavalla. Tällaisten henkilöiden pääsy tähän ja tuleviin rinkeihin on toistaiseksi poistettu.

15. Negatiivisia tuntemuksia ja pahaa mieltä ei pitäisi kenellekään syntyä, koska mukana ollaan iloisin mielin ja täysin vapaaehtoisesti. Tässä ringissä on kyse antamisen ja saamisen ilosta. Jos jostain syystä kuitenkin käy toisin, niin negatiiviset palautteet ja muut pahanmielenilmaukset pyydän lähettämään sähköpostilla suoraan minulle salainenly10@gmail.com . Anonyymit napinat kommenteissa eivät ole mukavaa luettavaa.


Eiköhän tässä tullut tärkeimmät ohjeistukset, lisäksi muistuttaisin positiivisesta hengestä, yritetään tilanteessa kuin tilanteessa olla kohteliaita, ja rehellisiä toisillemme. Mikäli jotain kysyttävää ilmaantuu, ota yhteyttä sähköpostiini.

HUOM! Mikäli käy niin ikävästi, että joku ei kerta toisensa perään muista ystäväänsä, otan valtuudet sulkea tällainen ihminen pois ringistä!