1. Suklaa-kookoskuppikakut

12 kpl

4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl voisulaa
2dl kookoshiutaleita
3 rkl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata rouheena
2 dl maitoa

Kuumenna uuni 175'C.
Sekoita v-jauhojen joukkoon suola ja leivinjauhe. Erottele kananmunat. Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Lisää joukkoon voisula, kookoshiutaleet, kaakaojauhe ja suklaarouhe. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhot ja maito.
vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinan joukkoon. Lusikoi muffinssivuokiin.
Paista 175'C n. 10 min. ja laske lämpö 150'C ja paista vielä n. 20 min., kunnes ovat kypsiä.
Kuorruta kermavaahdolla tai muulla mieleisellä kuorrutteella.
Koristeeksi voi osan muffinssitaikinasta paistaa ohuena levynä ja leikata siitä piparimuotilla vaikka sydämiä:

Reseptin alkuperä:
How to Eat a Cupcake

*****
2. Cups of Love (suklaakupit)

Suklaakuppeja (valmista itse tai käytä kaupan valmiita).
Jos valmistat itse, tarvitset joko tummaa-, maito- tai valkosuklaata, sekä muotiksi esim. silikoniset muffinssikupit.
Sukata suklaa ja levitä se kuppien pohjalle ja reunoille. Anna kovettua pakkasessa ennen irrottamista.

Kuppoen pohjalla unelmakääretorttupohjasta ympyrämuotilla leikatut palat, jotka kostutettu alla olevan esittelyn mukaisesti.
Oman maun mukaan marja/hedelmäpyreetä tai sosetta. Suklaatäyte on tehty sulattamalla haluttu suklaa ja sekoittamalla maustamattomaan tuorejuustoon (Mascarpone). Päällä Flora Vispistä pursotukset. Koristelu oman maun mukaan.

Tummat kupit (kaupan valmiita):
unelmakääretorttupohjaa
maitokahvia
mansikkapyreetä
minttukrokanttisuklaatäytettä
Flora Vispiä
mansikkapyreetä
sydänströsseleitä

Vaalenpunaiset kupit (itse tehty valkosuklaasta + pinkistä tomuväristä):
unelmakääretorttupohjaa
kaakaota
mangosdosetta
maitosuklaa-mascarponetäytettä
Flora Vispiä
valkosuklaata
marsipaanisydämiä

****
3. Tosirakkaus Kukkii Talvellakin


Pohja:
tavallinen pieni sokerikakkupohja
Kostutus:
vaniljamaito
Täyte:
vanilja-vadelmahilloa, mustikoita ja sitruunamehuun liotetulla hiivalla hyydytettyä kermaa
Kuva: 
sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta
Pursotukset:
värjättyä kermaa

****
4. Love is...

Munaton ja maidoton kakkupohja:
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl kauramaitoa (laitoin soijamaitoa)
200g sulatettua margariinia
Vuoan leivitys:
Keiju vuokaspray + mannaryynit

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja sula margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halk. 26 cm). Taikinaan kannattaa tehdä "kuoppa" keskelle, koska kakku tahtoo nousta enemmän keskeltä kuin reunoilta.
Paista 180'C n. 50-60 min.

Täyte1: Vadelmamousse
1 dl soijajogurttia
1 prkl alpro soya vaniljavanukasta
n. 1dl vadelmia
tomusokeria maun mukaan
2 liivatetta

Täyte2: Vaniljakiisseli + semper mangososetta ja banaaniviipaleita
5 dl soijamaitoa
0,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
n. 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus: vaahtokarkkikuorrrute, jonka alla valmista soija "kermavaahtoa".
Koristeet:
Kuva piirretty mustalla elintarviketussilla valkoiselle marsipaanille, taustassa vaalenpunaista kristallipulveria
Kakun alareunassa marsinpaanista tehty koristekaistale, jossa myös kristallipulveria
Irtosydämer vaahtokarkkikuorrutetta

****
5. Sydämellinen lettu

1,5 kkp maitoa
2 munaa
2 kkp vehnäjauhoja
0,5 kkp sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa

Sekoita ainekset. Paista miedolla lämmöllä, jotta lätyt kupsuvät myös sisältä. Lättyihin saa halutessaan muotoja metallisten piparimuottien avulla. Päälle hilloa ja hillokermaa.

****
6. Hiiret Rakastavat Juustoa

Pohja:
100g ruis-digestivekeksejä
50g pullomargariinia

Murskaa keksit, lisää margariini. Sekoita tasaiseksi. Levitä 15cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
200g hyla-maustamatonta tuorejuustoa
75g sokeria (ruokokidesokeria)
2 kananmunaa
1-2 tl tummaa siirappia
1-2 tl kanelia
1-2 tl vaniljasokeria
0,5 sitruunan mehu (laitoin 3 rkl appelsiini-ananasmehua)

Sekoita tuorejuusto ensin tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää muut aineet. Sekoita tasiaseksi massaksi. Kaada keksipohjan päälle vuokaan. Paista 180'C n. 35-40 min.
Kosristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla.

****
7. Suklaiset Sydänleivokset

8 kpl

Kääretorttupohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte: 
1 dl porkkana-inkiväärimarmeladia
2 dl kuohukermaa
n. 150g tummaa suklaata

Päälle:
vajaa 1 dl porkkana-inkiväärimarmeladia
0,5 dl kuohukermaa
25g tummaa suklaata
25g mairtosuklaata

Koristelu:
kuohukermaa, vaniljakreemijauhetta, suklaalastuja, porkkanaraastetta, sokeria, voita

Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Jaa jauhoseos kahteen osaan ja sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Jaa vaahto puoliksi. Siivolöi toiseen puolikkaaseen sekaan valea ja toiseen kaakaolla maustettu jauhoseos.

Lusikoi taikinat pakastepusseihin. Päällystä reunallinen pelti leivinpaperilla ja pursota taikinat pitkiksi raidoiksi.
Paista 225'C b, 7min. Kumoa voivaperin päälle ja anna jäähtyä. Irrota leivinpaperi. Käännä taikinalveyn paistopinta päällepäin (leivinpaperia vasten olleessa pinnassa raidat näkyvät paremmin). Levitä taikinan päälle kerros porkkanamarmeladia.

Sulata täytteeseen tuleva suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen suklaasula. Leivät suklaavaahto hillokerroksen päälle, kuitenkin niin että jätät toisesta reunasta muutaman sentin paljaaksi, jottei täyte pusu käärisessä pöydälle.

Kääri levy rullaksi. Älä tee rullasta täysin pyöreää, vaan jätä se hieman litteäksi. Anna rullan levätä kylmässä jonkin aikaa. leikkaa rulla terävällä veitsellä kahdeksi viipaleeksi. Nosta viipaleet pystyyn leikkuupinta pöytää vasten. Leikkaan jokainen leivos viistoon kahtia. Käännä toinen puolikas ympäri niin, että saat puolikkaasta muodostettua sydämen. leivtä leivosten päälle kerros marmeladia.

Valmista suklaaganache: sulata kuorrutteeseen tulevat suklaat. Lämmitä kerma höyryäcäksi ja sekoita suklaasukla kerman joukkoon. Anna jäähtyä sekoitellen, kunne kuorrute alkaa jähmettyä. Luskikoi suklaakuorrutetta leivosten päälle - varovasti, jottei suklaa valu reunojen päälle. Noste jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

Koristele kermavaahtopursotuksin ja suklaalastuin.

Voit myös tehdä koristeeksi karamellisoituja porkkanasuikaleita. Sulata pannulla pieni nokare voita ja lusikallinen sokeria. Raasta porkkanaa kakrealla terällä ja tiputtele pannulle. Porkkana kannattaa lisätä pienissä erissä. Nostele sokerilla kuorruttuneet raastesuyikaleet lautaselle jähmettymään.

****
8. Sydämelliset

5 dl vettö
50g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
200g voita
vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää munat, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen, niin että taikinas alkaa muodostua. Lisää pehmeä voi ja jatka jauhojen lisäämistä, saadaksesi pehemä taikina. Vaivaa 12-20min, hyvän sitkon aikaansaamiseksi.
Anna levätä hetki.

Kaulaa paksuhko leyv (n. 0,5cm). Ota sydänmuotilla levystä paloja. Anna sydämille "sydänhierontaa" eli painele paljoja sormilla kevyesti, niin että kuitenkin säilyttävät muotonsa.
Laita painelluille sydänpaloille toiselle puolelle mansikkamarmeladia ja toiselle vaniljakreemiä. Laita toinen paineltu sydän päälle ja painele sormilla kevyesti reunat.
Paina taas dysänmuotilla ylimääräiset taikinat irti, saasaksesi ehjän sydämen.
Nosta pellille ja anna kohota liinan alla.
Voitele munalla ja paista 225'C. Anna jäähtyä.
Sulata voi ja voitele pullat. Kasta sokeriin.

****
9. Sydänrasia

Leivotaan litteä kakkupohja (esim. mokkapala- tai kääretorttupohja käy), annetaan jäähtyä. Otetaan isolla sydänmuotilla kolme sydänstä, joista yhteen painetaan pienemmällä sydänmuotilla reikä keskelle. Tämä pikkusydän nostetaan toisen ison sydämen päälle. Sydänreunat nostetaan toisen sydämen päälle.
Molemmat puoliskot kuorrutetaan esim. voikreemillä (itselläni vatkattua voi-tomusokeriseosta).
Molemmat puolet päällystetään sokerimassalla ja koristellaan.
Rasiaan voi halutessaan laittaa vaikka suklaakonvehteja.

****
10. Ystävänpäivä/ 7vuotiskakku


Pohja: 3 munan sokerikakkupohja
Kostutus: vaniljamaito

Minttu-valkosuklaatäyte:
2,5 dl vispikermaa
100g valkosuklaata
1 tl piparminttuaromia
100g vaniljatuorejuustoa
(vihreää ja sinistä elintarvikeväriä)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Palottele valkosuklaa ja sulata se. Sekoita kermavaahdon joukkoon. Sekoita tuorejuusto ja piparminttuaromi keskenään. Sekoita sitten muuhun täytteeseen. Värjää halutessasi täyte. Kaada vuokaan kostutetun pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.

Pätkistäyte:
2dl vispikermaa
200g Vaniljatuorejuustoa
140g (=1pss) + 2 patukkaa Pätkistä

vaahdota kerma. Sulata pätkikset mössöksi. Sekoita tuorejuusto Pätkismössöön ja nostele lopuksi kermavaahtoon. Levitä täytteeksi, anna jäähtyä.

Täyteväleissä myös Lemon Curdia.


  Pohjan- & minttuvalkosuklaatäytteen ohjeet: Kinuskikissa
  Pätkistäyte: Momma's little bakery

***
Leipomukse tlöydät TÄÄLTÄ.